Summer

Jul
31
2013
Bucharest, RO
Romexpo
5
Share
Sting şi-a adus hiturile la Bucureşti, în formula "Back to Bass"...

Cântăreţul britanic Sting a încheiat, miercuri seară, la Bucureşti, turneul "Back to Bass", sub un "cer cu nori, dar fără ploaie", aşa cum o spune unul din cântecele sale, arătând în show-ul de două ore, de la Romexpo, că te poţi distra pe muzică şi cu zeci de ani şi zeci de hituri în spate.

Îmbrăcat în pantaloni de piele mulaţi şi cu un tricou de un alb impecabil, Sting a apărut pe scenă la 20.45, cu 15 minute înainte de ora aşteptată instinctiv de fani. Show-ul a început cu o precizie de ceas elveţian, cu "If I Ever Lose My Faith in You", şi a continuat cu hituri precum "Every Little Thing She Does is Magic", "Fields of Gold" şi "Shape of My Heart".

Aflat deja a patra oară la Bucureşti, Sting i-a obişnuit pe fani cu multele sale faţete de artist. După ce în 2009 a venit în Capitală cu un proiect pe care numai un veteran al muzicii îl poate aduce - muzică elisabetană -, iar în 2011 a venit în Piaţa Constituţiei însoţit de o orchestră simfonică, de data aceasta, Sting a venit cu un bass şi cu un grup de instrumentişti excepţionali, care au demonstrat că hiturile pe care milioane de oameni le fredonează pot fi atât calde pentru public, cât şi ofertante pentru artişti, chiar dacă este pentru a "n"-a oară când le cântă. Doar Sting şi ai săi instrumentişti ar fi putut trece atât de firesc de la amuzantul hit The Police "De Do Do Do, De Da Da Da" la improvizaţii ample cu pian şi vioară electrică, la senzualul "Roxanne" - care nu a rămas pe piedestalul său de megahit şi a fost, din nou, temă de improvizaţie în faţa a câteva mii de fani -, precum şi la una din melodiile care au lăsat din nou spectatorii fără suflare - "Every Breath You Take".

Ca de obicei, Sir Sting nu s-a ferit să fie "casual". A vorbit în limba română, a strigat fanilor de jos "mai tare!", a întrebat "ce faceţi?" şi a făcut în aşa fel încât la concertul său să fie "Heavy Cloud No Rain" ("Înnorat, dar fără ploaie", n.r. ). Ploaia pe care chemat-o de atâtea ori în versurile cântecelor sale a venit fix după ultima melodie de bis - "Fragile".

Pe "Fragile", Sting a făcut ce a făcut de altfel în cele două ore de concert - a arătat că să fii pe locul 1 în toate topurile muzicale nu înseamnă să îţi pierzi "baza" şi prospeţimea. A început ultima melodie din concert cu un "1-2-3", ca în prima zi de înregistrări din carieră, aşa cum a tratat şi piesele mari, ca pe nişte jam session-uri dintr-un mic club. Astfel "Shape of My Heart", "Englishman in New York", "Desert Rose", "Message in a Bottle" au devenit - asemenea suratelor lor din panteonul "Cântecele lui Sting pe care le recunoaşte oricine", pentru un timp, în mijlocul clădirilor de beton din Bucureşti - noi şi unice.

Concertul de la Bucureşti a încheiat turneul "Back to Bass", pe care Sting l-a început pe 30 mai, în Statele Unite ale Americii, şi care a continuat în Elveţia, Olanda, Rusia şi Italia.

În deschiderea concertului lui Sting au cântat Mike & The Mechanics şi James Walsh.

Compozitor, interpret, autor, actor, activist - Sting s-a născut în oraşul englez Newcastle, iar în 1977 s-a mutat la Londra pentru a forma trupa The Police, alături de Stewart Copeland şi Andy Summers. Formaţia a lansat cinci albume, a câştigat şase premii Grammy, iar în 2003 a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Din 1985, Sting a lansat 13 albume solo. Pentru a marca împlinirea a 25 de ani de carieră, Sting a lansat "25 Years", un box set de colecţie, şi albumul "The Best Of 25 Years". "Sting 25", aplicaţia gratuită pentru iPad, premiată la categoria "Best Design/Aestetic" la Cannes Lions International Festival of Creativity, este disponibilă prin iTunes şi oferă acces la imagini din concertul care a marcat cea de-a 60-a aniversare a artistului, plus interviuri, fotografii, videoclipuri şi multe altele.

Sting a vândut aproape 100 de milioane de albume, solo şi alături de grupul The Police. Ca artist solo a câştigat 10 premii Grammy, un Glob de Aur, un Emmy şi a fost de trei ori nominalizat la Oscar.

(c) Mediafax by Oana Ghita
Comments
5
posted by galusca
INCREDIBLE
It was a GREAT show! I've seen STING 2 years ago also! YOU ARE THE BEST!!!
posted by danitibi
:-) Romania
cool
posted by codruta
looking forward...
... I have not seen Sting live since the Mercury Falling Tour :-)
posted by rusalka
from georgia
hi, i m from Republic of Georgia, i wish some day Sting will come to out place again. in 2011 he was In Batumi, the sea side town in Georgia, as the special guest at Chris Botti concert. i could not come, sorry. Next time i will be there, promise :), wish him good luck
posted by lasha
Georgia
cool
Newer comments    1 - 5 of 5    Older comments

PHOTOS

img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img