Summer

Jul
3
2013
Gothenburg, SE
Liseberg
Share
Nostalgisk musikfest med Sting...

Vem kan få Liseberg att låta som en stor nostalgisk musikfest? Rätt svar är en engelsman med sting som har en låtskatt som tar flera dagar att spela.

- Hej Göteborg!

Mer behövde inte Sting säga för att få i gång fansen när han inledde konserten klockan 20 på onsdagskvällen. Då var trängsel stor från Stora Scenen ända upp till Lisebergs Wärdshus, trots ett envetet duggregnande. Alla såg också ut som att de ville vara en armlängds avstånd från den levande legenden.

Paret Carita Nordling och Kristoffer Kajler var ute i god tid inför kvällens höjdpunkt. De hade kommit redan vid 19-tiden för att få bra platser och stod ett 20-tal meter från scenen med höga förväntningar.

- Jag tror det kommer att bli en jättebra konsert. Sting har en bred publik. Det beror på att hans låtar sträcker sig från rock till mer stillsamt material, förklarade Kristoffer Kajler.

Och en låtkavalkad blev det. Med hits som bland andra 'Every Little Thing She Does Is Magic', 'Roxanne', 'Message In A Bottle' och 'Englishman In New York' är det nog inte svårjobbat att få i gång en tacksam publik med allsång och handklappning. Det belönades med långa applåder och busvisslingar.

Även de mindre kända låtarna fick många att le och gunga i takt med kroppen. Så där fortsatte det när Gordon Matthew Thomas Sumner, som han egentligen heter, levererade från scenen. Att Sting har en lång karriär bakom sig syntes också på publikens ålder som började runt 30-strecket upp till 60 plus. Naturligtvis fanns det också yngre lyssnare men i minoritet. Låtskatten började från hans tid som frontman för The Police i slutet av 70-talet fram till senare år.

Kompisgänget Madeleine Johansson, Karin Tunfors och Johan Westerlund var mer än nöjda av den 61-årige engelsmannens besök i Göteborg.

- Det här var grymt, vilken bra röst han har, berömde Madeleine Johansson.

Johan Westerlund, som också är musiker, lyssnade med ett extra öra på Stings trummis, Vinnie Colaiuta.

- Han är otroligt duktig. Wow!

(c) Gothenburg Post by Anders Martinsson
Comments
0

PHOTOS

img
img
img
img